Over coaching

Coaching richt zich op een positieve verandering bij een individu of een team. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: omgaan met perfectionisme, balans en werkdruk, ontwikkeling en groei, en het vinden van je echte passie. Door middel van coaching word je bewust van je persoonlijke waarden, ambities en talenten, en kom je tot nieuwe inzichten. Je gaat zelf nieuwe opties en mogelijkheden zien, en zult vanuit daar stappen maken in het oplossen van je coachvraag.

Coaching kan zowel geïnitieerd worden vanuit particulieren als vanuit bedrijven. Een traject bestaat vaak uit meerdere gesprekken en start altijd met een vooraf vastgesteld doel en onderwerp, ook wel coachvraag. De gecoachte is zelf verantwoordelijk voor het resultaat, de coach zet de gecoachte aan tot acties om dit resultaat te kunnen bereiken.

Wie ben ik als coach?

Als coach ben ik open, positief en toegankelijk. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, en start met een basis van dieper vertrouwen en emotionele verbondenheid. Respect is belangrijk voor mij. Ik ben nieuwsgierig naar de mens achter de mens. Regelmatig maak ik gebruik van oefeningen en modellen. Ook zal ik van tijd tot tijd confronteren, spiegelen en experimenteren. Ik ben een luisterend oor, maar zet ook aan tot denken en actie.

Mijn achtergrond in coaching is een combinatie tussen opleiding en ervaring. Ik heb opleidingen in NLP en coaching, en pas ook in mijn werk veelvuldig coaching toe, zowel in gesprekken met leidinggevenden als met medewerkers.

Teamontwikkeling

In de samenwerking binnen teams is het soms nodig om teamontwikkeling in te zetten als instrument. Om een vliegende start te maken als team, om elkaar beter te leren kennen, of omdat er problemen zijn in het team die belemmeren in het succes van het team of bedrijf. Dit kan in de vorm van workshops, trainingen of één of meerdere teamsessies. Juist de begeleiding door een externe persoon, buiten de organisatie, kan effectief zijn.

In deze trajecten is altijd sprake van maatwerk. Neem daarom gerust contact op om je specifieke behoefte te bespreken.

Meer info?

Of wil je van gedachten wisselen? Kom dan met me in contact. Ik vertel je graag meer!